PU Vračar
Предшколска установа Врачар
Бјелановићева бр. 2
11118 Београд
Радно време
Понедељак - петак
7:00-15:00

Прослава Дана Градске општине Врачар почела је обиласком новог вртића „Врачарац“ који је почео са радом 1. септембра 2021.године. У предшколском образовању установа припада вртићкој групи, полетној и младој, са довољно драгоценог искуства у раду са децом.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић, заменик Председника Дејан Рибаћ, члан Већа Биљана Ракић, начелник Управе Гордана Баста, заменик начелника Управе Живко Марјановић, помоћник Председника Коста Маловић и шеф Кабинета Никола Јеленковић обишли су пространи, шаренолики објекат вртића. Упознавши се са тимом ентузијастичних васпитача и њиховим радом, обишли су све просторије вртића намењених за образовање и игру деце, које су опремљене захваљујући Фондацији „Новак Ђоковић“.

„Задовољство ми је што је још један вртић почео са радом на Врачару. Сврха вртића је да деца науче да се понашају у колективу, да осете чари дружења и пријатељстава, да уживају у заједничким активностима из којих ће највише научити кроз игру. Сврха вртића је најквалитетнија врста социјализације деце. У овај вртић иде 62 детета и ми смо срећни што се под окриљем Општине налази ова дечија установа која има своју посебну причу, а ми желимо да уз нашу подршку и оних који верују у нашу мисију ту причу испричамо целом свету“, изјавио је Недељковић.

Директорка Предшколске установе Врачар Емилија Ђурђевић и и њен помоћник Јелена Јеленић Јанковић свечано су уручиле Захвалнице и урамљене дечије, ликовне радове председнику проф. др Милану А. Недељковићу, његовом заменику Дејану Рибаћу и начелнику Управе Гордани Басти.

„Овом приликом желим да се захвалим Градској општини Врачар што нам је омогућила још једну, преко потребну, предшколску установу, јер у протеклих шестдесет и кусур година нисмо добили ниједан објекат сем „Врачарца“. Ово је велики помак за моју Установу, за све наше запослене, за децу са Врачара. Ово је први пут да смо доживели да осванемо у овако лепом и модерном простору, где, пре свега, уживају наша деца“, рекла је Емилија Ђурђевић.

Посвећеност запослених, рад са децом на јачању тимског духа а у исто време индивидуални приступ сваком детету и усмереност ка дететовим потребама је оно што посебно краси вртић „Врачарац“.

Наши најмлађи Врачарци безбрижно и срећно одрастају у нашој близини, а ми се посебно радујемо новом сусрету са њима у „Врачарцу“.

ОБЈЕКТИ

  • Вртићи
  • Јасле
  • Припремни предшколски програм