PU Vračar
Предшколска установа Врачар
Бјелановићева бр. 2
11118 Београд
Радно време
Понедељак - петак
7:00-15:00

Јасле „Бисер”

Светозара Марковића 14-16

Тел: 011/3241-559

Комбиновани објекат

Ове године јаслице ,,Бисер" су обележиле Дечју недељу у заједници вртића и јаслица. Поред вишегодишњег ритуала израде шешира од природних материјала организовали смо спортски дан и изражавали лепе жеље једни другима кроз многобројне начине изражавања. Дан који је деци био најинтересантнији је био исписивање порукица на мајицама и бодићима јасленцима.

Манипулишемо, истражујемо природне материјале

Као провокацију уносимо полуструктуирани и неструктуирани материјал (вуна- непрерађена, пластични калемови, конац). Унет материјал код деце ствара велико усхићење. Деца манипулишу материјалима на различите начине.

У сарадњи са родитељима, деца доносе од куће своје хаљине, кошуље, сукње, јер су показали велико интересовање за модом. И тако смо направили центар где се налази сва гардероба, где су деца могла самостално да узимају шта желе и облаче.

Такође смо имали и један гардеробер са огледалом, где су се деца облачила и могла да се виде како им стоји оно што обуку.

Центар за осамљивање који се налази поред литералног дела, омогућује деци да се осаме, узму жељену књигу, посматрају, читају и листају.

Старија јаслена група 2

Деци је фокус пажње био на различитим начинима активностима и игара које су за циљ увек имале исти исход – да произведу различите звукове.

Средња јаслена група 1

Праћењем интересовања деце која су још у току адаптације тражила неко место где би се сакрила и играла, користили смо различите материјале од платна, реса, картона до „пуцкетавог“ наслона и слично.

У овом пројекту су били укључени и родитељи, где су нам помогли у изради скровишта.

Средња јаслена група 2

Циљ пројекта је био да се деца упознају и манипулишу различитим материјалима.

У овом пројекту користили смо мекани кутак, скривалицу, процесни пано и сензоперцептивну стазу.

Деца су прво посматрала, затим узимала у руку и тако испитивала материјале. А временом носећи материјале са једног места на друго су проходавала и учврстила свој ход.

Млађа јаслена група

У оквиру средине за учење, уредили смо интелектуални центар, где деца могу слободно да прилазе сликама, посматрају, показују и именују.

Скривалица са тракама (мобилијар) је деци омогућена да пролазе између трака које висе, покушавају да се сакрију и померају траке у правцима које желе.

Сензо-перцептивне табле омогућују деци да слободно истражују на њима.

Ракета – скривалица, пружа деци могућност да улазе, по једно или више деце, да се сакрију.

Центар за осамљивање који се налази поред литералног дела, омогућује деци да се осаме, узму жељену књигу, посматрају, читају и листају.

Старија јаслена група 1

ОБЈЕКТИ

  • Вртићи
  • Јасле
  • Припремни предшколски програм