PU Vračar
Предшколска установа Врачар
Бјелановићева бр. 2
11118 Београд
Радно време
Понедељак - петак
7:00-15:00

Вртић „Свети Сава“

Николаја Краснова 8

Тел: 011/383-0630

 02.10.2023.

У Карађорђевом парку је организован низ активности деце, родитеља и васпитача.

Пуштени су балони пријатељства. Деца су пуштала балоне  у боји своје групе.

Старија група

Анталић Соња

Вукашиновић Снежана

Деца старије групе из вртића „Свети Сава“ су се опробала у стварању позоришне представе. Након што су извели представу „Весело краљевство“ за другаре из вртића и своје родитеље, у гостима су им била и деца старијих група вртића „Мића и Аћим“ и „Врачарац“.

Деца стичу и проширују своја знања путем интеракције са различитим материјалима, нарочито природним. У млађој групи дечје интересовање посебно је привукла шишарка. 

Полазећи од чињенице да је дете компетентно, холистичко биће које говори „стотину језика“ пре свега мислимо на дечју потребу изражавања идеја, осећања и мисли, различитим средствима изражавања (покрет, мимика, гест, глума, креативно уметничко изражавање).

Машта игра кључну улогу у дечјој потрази за учењем и разумевањем.

Уметничко изражавање омогућава детету да посматра и доживи свет на различите начине. 

Креативност се најбоље изражава кроз интерперсоналну размену.

Активност сликања темпером. Јесења поставка као инспирација за учешће у уметничком раду деце.

Спортска математика! Сакупи лоптице, направи скуп, преброј, одреди бројност лоптица по боји, направи растући бројни низ, одреди број који недостаје и графички представи! 

Кућица за птице - процес настајања и проналажења решења  за израду кућице од старих дрвених оловки.

Дрворед - активност која је настајала током пројекта везаним за дрво. Деца истражују, уређују и уочавају различитост биљног света.

Током пројекта „Алоe Вера - Краљица лековитих биљака” деца старије групе упознају биљку Алое Вера, пролазе процес садње, негују је у вртићу. Упознајемо лековита својства гела из алое и правимо своју козметичку линију лековитих производа.

Правимо сапуне, креме, лабела уз помоћ и рецепте експерта, осмишљавамо лого наше козметичке линије, упутство за употребу и уз помоћ родитеља штампамо декларацију за сваки производ.

Старија група

Активност током рада на пројекту везаном за ,,Дрво”. Упознавање геометријских тела и облика по унапред припремљеној шеми. Одређивање старости дрвета (број годова).

Припремни предшколски програм – 4 сата

ОБЈЕКТИ

  • Вртићи
  • Јасле
  • Припремни предшколски програм