PU Vračar
Предшколска установа Врачар
Бјелановићева бр. 2
11118 Београд
Радно време
Понедељак - петак
7:00-15:00

Вртић „Лепа Витас“

Хаџи Мелентијева 35

Тел: 011/2434-236

Позвани смо да присуствујемо промоцији збирке песама „Здраво се храним и тако се браним“, ауторке Ане Стојановић у Дечијем културном центру.

 

У  току је пројекат „Чворијада“ . Истраживали смо какви све чворови постоје, како да вежемо чвор, који чвор је најбољи...

У склопу пројекта „Како се пише књига?“  заједно са децом истражујемо како се пише књига, шта је све потребно да би се једна књига написала.

Посетили смо библиотеку „Слободан Марковић“ у којој смо добили одговоре на наша питања, а уједно смо постали чланови те библиотеке.

У оквиру пројекта  “Ко живи у шуми“, настале су лутке на штапићу које су деца користила у играма сенки. Опонашају гласове животиња и погађају од које животиње је сенка. Кроз игру луткама настале су и праве мале представе.

Користећи Монтесори књигу „Шума“, продубљујемо доживљај у пројекту Ко живи у шуми и деци је инспирација за израду лутака на штапићу

Посматрање инсектаријума са лупом, тражећи скакавца који нас је једном приликом у дворишту вртића посетио.

У пројекту који тренутно радимо, васпитач нуди деци ролну папира, који они разгледају, одмотавају, замотавају, посматрају… Све док у собу не уђе С.Г. и говори: ,,Ово је ауто пут“.

Узима полицијски аутомобил који је тога дана донео А.К. и почиње да га вози, по истом.

Видевши то, прикључују му се и остала деца.

Фотографије су из Дечије недеље "Велико срце деце Србије".
 
Понедељак 02.10.2023.
*Вртић отвореног срца*
Срце умеси и радост пренеси!
 
 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СЛОВЕНАЧКЕ ХРАНЕ: ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛОВЕНАЧКИ ДОРУЧАК УЗ ЛИКОВНУ РАДИОНИЦУ И ПРОЈЕКЦИЈУ АНИМИРАНИХ ФИЛМОВА

УЧЕШЋЕ ДЕЦЕ ПУ „ВРАЧАР” - ВРТИЋ ЛЕПА ВИТАС У КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНОМ ПРОГ РАМУ

У оквиру културно-образовног програма Међународни клуб пријатељства, Дечји културни центар Београд и Амбасада Словеније одржали су програм и креативну радионицу под називом „Пчеле – више од меда“, којој су присуствовала деца старије и предшколске групе вртића „Лепа Витас” ПУ Врачар.

Радионицу је водила Јована Била Дубаић, истраживач научни сарадник на Биолошком факултету у Београду, која је на занимљив начин приближила деци свет пчела, значај медоносних биљака, процес стварања меда и важност здраве исхране

Програм је пратила Телевизија Корени и емисија „Нови снови”, намењена истовремено деци, родитељима и особама које раде са децом и за децу.

{gallery}2022/slovenacka_hrana{/gallery}

Тема којом се бавимо са млађом групом је музика, а назив нашег пројекта је „Играмо, певамо“. Заједно смо израђивали наше инструменте. Инструменте смо израђивали од картона, папира, чепова, камења.

Млађа група

Припремна предшколска група је у фази израде пројекта "Књига".

Девојчица је донела причу од куће "Алигатор вози авион" која је подстакла децу да наставе причу и тако започнемо израду наше прве заједничке књиге.

ОБЈЕКТИ

  • Вртићи
  • Јасле
  • Припремни предшколски програм